La campanya

« Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere » és una campanya d’educació per la justícia global adreçada principalment als infants i joves, professorat i famílies  dels centres educatius catalans. L’objectiu és formar uns infants i un jovent crític amb les actituds racistes i sexistes; capaç d’identificar les discriminacions i desigualtats de gènere i d’interculturalitat, i que generi propostes de transformació en el centre educatiu, l’entorn local i el global.

A través de l’acció es vol:

a) promoure la formació, la investigació, la reflexió i la transformació de les relacions de gènere i la interculturalitat en el món globalitza

b) fomentar la participació intercultural comunitària des dels centres educatius i involucrar-hi famílies, professorat i alumnat.

c) sensibilitzar la ciutadania sobre les relacions desiguals de gènere i interculturalitat a través de l’art

d) compartir experiències amb infants, famílies i professorat d’altres centres educatius de la ciutat.

Per assolir aquests objectius es faran formacions participatives i socioafectives sobre gènere i interculturalitat. Els infants i el jovent reflexionaran i transformaran a través de la IAP i l’art en una primera fase el seu entorn proper, el centre educatiu, i en una segona fase l’espai públic a través de l’aprenentatge i servei. Es pretén fomentar la participació intercultural comunitària des d’una perspectiva de gènere, des dels centres educatius es plantejaran accions al barri i a la ciutat, en què s’involucrarà des d’un inici les famílies, atenent especialment els criteris de diversitat cultural i de gènere.

Les propostes educatives es divideixen en mòduls formatius, que s’adaptaran en funció de la disponibilitat dels centres educatius i el finançament obtingut.

Podeu descarregar:

Díptic primera fase (pdf). Formació i investigació dels infants i joves i sensibilització a la comunitat educativa

Díptic segona fase (pdf). Mobilització social i incidència social i política.