Materials d’intercanvi

En aquesta secció podeu trobar exemples de diversos materials d’intercanvi que s’han desenvolupat entre la Fundació Akwaba i Costa d’Ivore. Podem trobar:

Costa d’Ivori:

“Les imatges de Costa d’Ivori sobre Europa”: En aquest vídeo, podem veure quines són les imatges que des de Costa d’Ivori es tenen de Europa. Amb aquest material s’ha treballat en els tallers a Catalunya per a veure de quina manera també en Àfrica existeixen idees molt generalitzades sobre el continent europeu, tal com pot passar a l’inversa des d’Europa vers Àfrica.

Un “recorregut sobre el seu context i barri” dels tallers que es fan constantement amb joves i infants a Costa d’Ivori.

Una presentació d’una campanya a favor dels drets humans, desenvolupada a Costa d’Ivori, que serveix com a presentació pel treballs en els tallers que es desenvolupen a Catalunya.

Arqueologia domèstica. Infants i joves de Bouaké (la Costa d’Ivori) ens expliquen quins són els seus objectes preferits.

Catalunya:

Un material educatiu sobre “Catalunya en imatges” (en francès) i uns cinefòrums  (en francès) sobre les projeccions d’uns tallers realitzats per infants i joves de L’Hospitalet de Llobregat, han servit per a que a la Costa d’Ivori també es conegui una mica més com és Catalunya i la seva població.

Bloc d’activités: Bloc la Catalogne en images Durée: 2 heures par activité. Tranche d’âge: 8-17 ans

 Objectifs:

  • Déconstruire l’image stéréotypée de l’Europe et de la Catalogne chez certains enfants et jeunes africains.

  • Promouvoir l’esprit critique.

Idées clé :

  • Déconstruction/interculturalité/diversité/égalité

Bloc cinéforums:

L’activité est composée de cinéforums où l’on projettera les vidéos tournées à l’Hospitalet de Llobregat, ainsi que de plusieurs dynamiques.

De l’Hospitalet de Llobregat,  les enfants nous racontent quelques traditions locales, à travers du video du atelier “Un món d’ingredients”

Le video du atelier “Micròfon obert”, présente des personnes qui partagent leur perspective à propos de la relation parmi les locaux et les étrangers au niveau du quartier.

Dynamiques des cinéforums:

Cinéforum un monde d’ingrédients

Cinéforum microphone ouvert